Lite snö stoppar inte kliande fingrar

På långfredagen vräkte snön ner. Snön yrde i den vinande vinden. Det var mer jul än påsk. Att så frön kändes evigheter bort och det var synd om den nyligen utslagna påskliljan. De gula blommorna frös i allt det vita.

Trädgårdslandet två dagar efter snöiga långfredagen.

Men så kom solen och på några dagar tinade det mesta bort. Jag fixade till pallkragen. Hästgödsel på fjolårets jord och så finjord ovanpå. Under fönstren hoppas jag att spenat, rädisa och sallad ska gro.

 

 

 

I år har jag köpt tre olika sorters sättpotatis. Alla eko. Förstås. Det kanske är för kallt, men det är nu jag har tid. Det som på sikt ska bli en perenn- eller buskrabatt på framsidan får just nu agera potatisland. (Tycker det är svårt att hitta yta för växelbruk varje år.) Jag hade min nästan 4-åring till hjälp. Bästa hjälpen man kan ha en solig och lite kall vårdag. Tyvärr fick inte all potatis plats så nu måste jag komma på en ny lösning för de sättpotatisarna som är kvar.

Efter snöig påsk är nu sättpotatisen i jorden. Hade bästa hjälpen med mig ❤

A post shared by Gula Husets Trädgård (@gulahusetstradgard) on

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *