Det gror!

Sungold var först, sedan tittade Tiny Tim upp. De andra sov lite längre, men nu har nästan alla frön som jag sådde i början av mars grott!

Tomat, aubergine och paprika.

Jag har hunnit så fler tomatsorter också. En del ska fungera på friland, som till exempel Sibirjak och Outdoor girl. Jag har också satsat på lite fler så kallade pastatomater i år. Det är en köttigare tomat som passar bra att göra pastasås av. Jag petade ner fröna den 13 mars och häromdagen vecklade små gröna stänglar ut sig ur torvbricketterna.

Fler tomater som ska växa sig stora.

Det är ju inte bara frösådder som gäller så här års. Spireahäcken vi satte för några år sedan har vuxit bra, men jag vill att den ska bli tätare så den har jag beskurit. Klippte de grövsta grenarna 20 centimeter ovanför marken. 

Också äppelträden har friserats. Här är vårt minsta äppelträd, Katja. Grenarna växer mycket uppåt så jag ska nog hänga någon tyngd i grenarna när det blir lite varmare.

Före beskärning.

 

Efter beskärning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *