Det är en ny vår

Under året av tystnad blev jag med växthus. Ett vackert av gamla fönster från vänner och murad grund. Lokalt tegel, knackat i Lanna. Min man hittade det och byggde hela det fina huset förra året. Allt trivdes, tomat, melon och gurka. Och vi fick till och med plats att äta middagar därinne. Underbart!

Växthuset juni 2016

Och nu står jag här. Med en ny odlingssäsong framför mig. I helgen satte jag frön av körsbärs- och busktomater, aubergine ska jag pröva och så klart vill jag ha lite paprika.

I lådan har jag borrat hål för ventilation. I krukorna salladsfrön. Tänkte de skulle gro här, i det än så länge väldigt kalla växthuset. Lådan fick lite fiberduk som extra isolering.

Snötäcke åt salladsfröna. Nu behövs bara värme.

Jag lovar att återkomma med hur det går.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *