Magnolian har hittat hem

”De är så känsliga”. ”Låt den stå.” Men vår magnolia stod inte bra. Vi fick den i inflyttningspresent av Emma-Karin med familj för snart åtta år sedan och då var vi mitt i husrenovering så den grävdes bara ner. Men den fick en ensam plats och har täckts av snöhögar varje vinter – och det tål ju inte magnolian… Så tidigare i våras bestämde vi oss för att flytta den. Det fick bära eller brista!

Rötterna var grova. IMG_4947Vi grävde och slet, tyckte att alla rötter var av, men vi kunde inte rubba den från sin plats så det fick bli bilen. Ja, vi drog helt enkelt upp den – och första linan slets dessutom av så vi fick ta till starkare doningar. Roten var verkligen en pålrot, rätt ner bara.

Jag ska erkänna att jag har varit lite orolig, för den hade knoppar vid flytten och vi glömde vattna i gropen – desto mer efteråt. Men nu har den sällskap av en gammal syrén och den blommar så vackert.  Jag har till IMG_0584och med hunnit få ner någon form av marktäckare runt om – daggkåpa (som jag delat från annan rabatt) och stjärnflocka (som är från där fuskvattenpumpen stod). IMG_2555På sikt ska det nog bli någon ormbunke och löjtnatshjärta också. Det bästa av allt är att jag ser den från köksfönstret. Tidigare hastade man bara förbi den från bilen till entrén.

Om någon vet vilken magnolia jag har så skulle jag bli glad av att veta, den är ca två meter hög och minst lika vid.

IMG_2557

En reaktion på ”Magnolian har hittat hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *