Vallmoknoppar

Jag drömmer om rabatter och utsökta planteringar i min trädgård. Med det menar jag  tillåtande planteringar med självsådda överraskningar ihop med pioner, rosor, akleja, prästkrage, stjärnflocka och vallmo och annat som kan vara fint. Men rabatterna ligger i framtiden (vilket är tur för jag har inte riktigt tänkt ut hur de ska bli så där slumpmässigt genomtänkta och just utsökta).

I väntan på rabatterna går jag en sväng förbi vår ”ogräsäng” varje dag just nu. För mitt bland allt ogräs, som välkomna nässlor och ovälkomna ryssgubbar, maskrosor och kvickrot, breder vallmon ut sina vackra blad och nickar glatt med underbara ludna knoppar. Därinne i knopparna väntar färg. Lysande och stora rödorange blommor ska snart spricka ut.  Jag älskar denna väntan och njuter av vallmon mitt i ogräset, som jag inte behöver rensa. Det här är kanske ändå den bästa planteringen man kan ha 😉 !?

IMG_7055

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *